Ajankohtaista

Gorki Golf

Ripaus eksotiikkaa hulppeissa puitteissa

Supergolfin kenttävalikoimaan on ilmestynyt kokonaan uusi maa - Venäjä. Golfkulttuuri on kehittymässä Venäjällä kovaa vauhtia ja itänaapurista ensimmäisenä joukkoomme on liittynyt suomalaisen Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema links tyyppinen Gorki Golf. Kenttä sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Pietarin keskustasta.

Gorki1

 

Miellyttävä pelikokemus

Kenttä on varsin miellyttävä kokemus ja sitä mieluusti pelaa kerran jos toisenkin. Tunnuksenomaista kentälle on väylien väleihin rakennetut heinää kasvavat kukkulat antaen links kentän tunnelmaa. Väylät ovat suhteellisen leveitä ja ainakin viime syksynä erittäin hyväkuntoisia.

Kentällä pärjää hyvin lyhyempilyöntiset punaiselta pelattaessa ja takatiille siirryttäessä kenttä vaikeutuu ja ennen kaikkea pidentyy rutkasti. Väylät ovat selkeitä ja sokkolyöntejä ei täällä juurikaan tarvitse harrastaa. Jos haet ruuhkatonta pelaamista, on Gorki täysin oikea valinta, sillä kentällä juurikaan ruuhkia esiinny ja pelata saa usein omassa rauhassaan. 

Gorki2

 

Yövy hirsihotellissa ja nauti hyvästä ruoasta

Kentän vieressä sijaitsee uuden karhea hirsivalmisteinen hotelli jossa mieli ja sielu lepää. Huoneet ovat tilavia ja hyvin hiljaisia, naapurista ei ylimääräiset äänet kantaudu. Huoneista on matkaa ykköstiille noin 100 m ja kymppitiille 50 m.

Golflubilla syödään tasokas ja runsas aamupala, klubikin sijaitsee aivan vieressä. Ravintolapalvelut ovat erinomaista tasoa ja ruoka on maittavaa sekä edukasta. Ei siis ole mikään välttämättömyys lähteä ulos aidatulta resortin alueelta, kaikki tarpeellinen löytyy aivan vierestä. Jos kuitenkin ravintolaruoka alkaa kyllästyttää, löytyy lähin ruokakauppa alle 10 min automatkan päästä läheisestä pienestä maalaiskylästä.

 

Kuinka pääset Gorkiin

Vaikka Gorki Golf sijaitseekin keskellä perinteistä maalaismaisemaa on sinne helppo päästä monella eri kulkuvälineellä. Omalla autolla kentälle ajaa kahdessa ja puolessa tunnissa Suomen ja Venäjän väliseltä rajalta. Jos päätät puolestaan kulkea junalla tai lentokoneella, tarjoaa Gorki Golf kuljetuspalvelua sekä lentokentältä että rautatieasemalta. Todella kätevästi matkan teet myös laivalla Helsingistä Pietariin, jolloin et tarvitse erillistä viisumia. Maissa saa olla viisumivapaasti 72h kun saavut MOBY SPL laivalla.

visafree

 

Golfreissuun kannattaa ehdottomasti sisällyttää myös pieni kulttuurikierros Pietarin miljoonakaupungissa. Upeaa arkkitehtuuria ja taidetta ihailisi varmasti myös hieman pidempään. 

Katso Supergolfin varauskalenteri ja hinnasto Gorki golfin kentälle tästä.

Ajankohtaista
Kenttäbongarikisa
Golfmatkat